Gegužės 21 d.

Eco-inovacijos kepinių pramonėje

2019-05-13 13:20 Dalintis:

Kepinių pramonė savo produkcijos gamybai naudoja labai daug gamtinių išteklių, iš kurių pagrindiniai yra elektros energija ir gamtinės dujos. Vis dažniau šio verslo atstovai, siekdami tausoti gamtinius išteklius bei norėdami išlaikyti konkurencigumą, diegiasi šiuolaikines, inovatyvias technologijas.

UAB “AR Maistas”, rinkai siūlanti didelę “Saulės Grūdas” prekinio ženklo trapučių įvairovę bei platų “JDC” (Jungtinis duonos centras) prekinio ženklo miltinių kepinių asortimentą, įgyvendina projektą Nr. 03.3.2-LVPA-K-837-02-0038 „Naujos technologinės linijos diegimas siekiant sumažinti neigiamą poveikį aplinkai“ pagal 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 3 prioriteto “Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumo skatinimas” priemonę Nr. 03.3.2-LVPA-K-837„Eco-inovacijos LT+”. Įmonė įsigis naują automatinę konditerinių gaminių technologinę ir pakavimo įrangą, kuri leis patobulinti produktus bei sumažinti gamyboje susidarančių atliekų kiekius, taupyti gamtos išteklius bei mažinti aplinkos taršą. Bendra projekto vertė – 1.027.600,00 Eur, iš kurių 462.420,00 Eur finansuojama iš Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo.

UAB „AR Maistas“ tikslas - įmonės plėtrą derinti kartu su technologinių ekoinovacijų diegimu, siekiant sumažinti neigiamas klimato kaitos ir šiltnamio efekto pasekmes ir tuo pačiu užtikrinti racionalų išteklių panaudojimą gamybos procese bei išlaikyti konkurenciją rinkose. ES parama leis sukurti infrastruktūrą, kurios dėka bus taupomos gamybos proceso elektros sąnaudos. Įgyvendinus projektą bus išplėstas gaminamos produkcijos asortimentas. Atliepiant rinkos poreikius pirkėjams planuojama pasiūlyti gaminių be glitimo, o pakavimui naudoti labiau aplinkai draugiškas medžiagas kaip popierius ar kartonas siekiant sumažinti plastikinių pakuočių kiekį.

Šaltinis: UAB “AR Maistas”

Pasidalinkite savo nuomone

Jūsų el. pašto adresas nebus publikuojamas. Privalomi laukai pažymėti*

icon-search icon-time icon location