Gegužės 22 d.

Eco-inovacijos kepinių pramonėje

2019-05-13 13:20 Dalintis:

Kepinių pramonė savo produkcijai gaminti naudoja labai daug išteklių, iš kurių pagrindiniai yra elektros energija ir gamtinės dujos. Vis dažniau šio verslo atstovai, siekdami tausoti gamtinius išteklius bei norėdami išlaikyti konkurencingumą, diegiasi šiuolaikines, inovatyvias technologijas.

UAB „AR Maistas“, rinkai siūlanti didelę „Saulės Grūdas“ prekinio ženklo trapučių įvairovę bei platų JDC (Jungtinis duonos centras) prekinio ženklo miltinių kepinių asortimentą, suskubo pasinaudoti Europos Sąjungos struktūrinių fondų priemonės „Eco inovacijos LT+“ teikiamomis galimybėmis ir investuoti į naujas technologines ekoinovacijas. Įmonė įsigis naują automatinę konditerinių gaminių technologinę ir pakavimo įrangą, kuri leis patobulinti produktus bei sumažinti gamyboje susidarančių atliekų kiekius, taupyti gamtos ištekliu bei mažinti aplinkos taršą.

UAB „AR Maistas“ tikslas – įmonės plėtrą derinti kartu su technologinių ekoinovacijų diegimu, siekiant sumažinti neigiamas klimato kaitos ir šiltnamio efekto pasekmes ir tuo pačiu užtikrinti racionalų išteklių panaudojimą gamybos procese bei išlaikyti konkurenciją rinkose. ES parama leis sukurti infrastruktūrą, kurios įgalins taupyti gamybos proceso elektros sąnaudas. Įgyvendinus projektą bus išplėstas gaminamos produkcijos asortimentas. Atliepiant rinkos poreikius pirkėjams planuojama pasiūlyti gaminių be glitimo, o pakavimui naudoti labiau aplinkai draugiškas medžiagas kaip popierius ar kartonas siekiant sumažinti plastikinių pakuočių kiekį.

Šaltinis: UAB „AR Maistas“.

Pasidalinkite savo nuomone

Jūsų el. pašto adresas nebus publikuojamas. Privalomi laukai pažymėti*

icon-search icon-time icon location